"Uključeni u ubistvo predsednika, hteli su da ubiju i našeg"

Pripadnici grupe uključene u ubistvo predsednika Haitija Žovnela Moiza u julu, urotili su se da ubiju i bolivijskog predsednika, rekao je bolivijski ministar

Izvor: B92

Utorak, 19.10.2021.

08:05

EPA-EFE/Jean Marc Herve Abelard

Ministar unutrašnjih poslova Bolivije Eduardo del Kastiljo je na konferenciji za novinare rekao da je vlada imala uvid u mejlove, audio-zapise, podatke o imigracijama i boravku u hotelima koji dokazuju neuspešnu zaveru protiv Arsea, socijaliste koji je prošle godine došao na vlast nakon perioda vladavine privremene desničarske vlade, preneo je Rojters.

"Govorimo o činjenici da su danima pre izbora (18. oktobra 2020.), paravojne jedinice koje su kasnije ubile predsednika Haitija i plaćenici... bili u Boliviji", rekao je Del Kastiljo pokazujući neke materijale.

"Namera je bila okončanje predsednikovog života", istakao je on.

Del Kastiljo je neke podatke učinio dostupnim medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: