Ponovo skrnavljenje stratišta u Jajincima, upućen apel

Grupa huligana danas je oko podneva više minuta turirala svoja vozila na električni pogon na masovnim grobnicama nedužnih žrtava u Spomen parku u Jajincima.

Izvor: B92

Nedelja, 17.10.2021.

18:31

Ponovo skrnavljenje stratišta u Jajincima, upućen apel
Logo: Muzej žrtava genocida

Ovo je saopštio Muzej žrtava genocida i pozvao građane da se uzdrže od neprimerenih aktivnosti na stratištima i gubilištima iz perioda Prvog i Drugog svetskog rata širom Srbije.

Kako se navodi, sve je učestalije skrnavljenje masovnih grobnica nevinih civila i pripadnika pokreta otpora streljanih i pokopanih na stratištu iz perioda Drugog svetskog rata.

Dodaje se da se masovne grobnice u okviru stratišta u Jajincima gotovo svakodnevno koriste za piknik, sportske aktivnosti, šetanje kućnih ljubimaca, organizovanje auto-trka, dečjih rođendana, ali i kao izletište namenjeno sunčanju i odmoru.

"Skrnaveći grobove svojih nevino postradalih predaka skrnavimo sećanje na njih, obesmišljavamo njihovu žrtvu, a sebe osuđujemo na trajnu sramotu", stoji uz saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: