Neonacisti spremali napade na rusku policiju

Ruska federalna služba bezbednosti (FSB) privela je petoricu članova neonacističke organizacije koji su pripremali teoristički napad na policijske snage.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.2021.

12:35

Neonacisti spremali napade na rusku policiju
Ilustracija, foto: Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

U današnjem izveštaju TASS se navodi da su pripadnici FSB sprečili pripreme za teroristički napad na policijsku stanicu u Baškortostanu, najmnogoljudnijoj republici Ruske federacije.

"Privedena su petorica žitelja Ufa, glavnog grada Baškortostana, svi pripadnici neonacističke grupe rodjeni izmedju 2001. i 2003. godine zbog pripremanja terorističkog napada eksplozivnim napravama ručne izrade", navodi se u današnjem saopštenju FSB.

Agenti bezbednosne službe su izvršili pretres stanova u kojima su živeli privedeni neonacisti i tom prilikom su zaplenjene eksplozivne naprave spremne za izvršenje napada, devet komada hladnog oružja, uputstvo za izradu bombi, kao i fotografije nemačkih nacističkih vodja, ukrajinskog nacionaliste Stepana Bendere i nacionalistička obeležja.

Ruski istražni komitet pokrenuo je krivični postupak protiv pripadnika ove grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: