"Nemam informaciju da će KFOR da interveniše"

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti kaže da je sa ministrom policije Đeljaljom Svečljom imao sastanak sa Kforom na kojem je razgovarano o situaciji na severu KiM.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.2021.

12:07

Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

On je istakao da nema informaciju da se Kfor sprema da interveniše na severu Kosova i zameni specijalne jedinice kosovske policije, kako su naveli pojedini albanski mediji, prenosi Telegrafi.

Kurti je istakao da su predstavnici kosovske vlade u stalnom kontaktu sa međunarodnim institucijama na Kosovu.

“Nemam takve informacije za pripremu intervencije Kfora na severu. Specijalne jedinice nisu u Brnjaku i Jarinju kako bi uživali u ovoj situaciji, oni su tu sa dužnošću da štite granične prelaze i graničnu policiju", rekao je Kurti.

Prema njegovim rečima, postoje indicije da bi, "da nema Specijalne jedinice, granična policija i zgrade bili ozbiljno ugroženi".

"Blokiranje puteva nije učinjeno samo šleperima i ljudima, već i buldožerima. Preko 10.000 vozila koja su došla iz Srbije su dobila privremene registarske tablice”, rekao je Kurti i podsetio da je njegov predlog za rešavanje situacije na severu Kosova da i Srbija i Kosovo ukinu "probne tablice“.

Kurti je istakao da se prethodnih dana nigde nije pojavljivao sa kosovskim ministrom odbrane, za razliku od Srbije, "koja šalje ministra na granicu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: