Dačić na samitu regionalnih predsednika parlamenata

Predsednik Skupštine Slovenije Igor Zorčić biće na Brdu kod Kranja domaćin dvodnevnog sastanka svojih kolega sa Zapadnog Balkana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.2021.

09:40

Dačić na samitu regionalnih predsednika parlamenata
Tanjug/Rade Preliæ

Na tom skupu učestvuje i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

U Sloveniji se očekuje dolazak i predsednika nacionalnih skupština Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i tzv. Kosova, kao i zamenika predsedavajućeg skupštine Albanije, saopšteno je iz slovenačkog parlamenta.

Učesnicima će se danas obratiti predsedavajući slovenačkog parlamenta Zorčić, predsednik države Borut Pahor, ministar spoljnih poslova Anže Logar i Monika Gregorčić, predsednica skupštinskog Odbora za spoljnu politiku, navodi se u saopštenju koje je prenela STA.

Zvaničnici će potom iza zatvorenih vrata razgovarati o ulozi parlamenata u obnovi poverenja u proces proširenja EU. Nakon toga, u popodnevnim časovima, održaće se diskusija mladih Slovenije i regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: