"U zemlji se pojavio vladar iz senke"

Kijevski politički analitičar Mihail Basarab smatra da je šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrej Jermak "siva eminencija" u zemlji.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/ By hyotographics
Ilustracija: Shutterstock/ By hyotographics

"U zemlji se pojavio vladar iz senke Andrej Jermak. Ovaj duet, koji čine predsednik Zelenski i šef njegovog kabineta, odlučno jača vlast", rekao je Basarab za list "Kraina", prenosi "Sputnjik".

Analitičar konstatuje da ukrajinski predsednik u poslednje vreme deluje mnogo oštrije, kao i da je Zelenskom i Jermaku u planu da u Kijevu uspostave autoritarni režim. Kako bi preuzeli vlast u svoje ruke, lider Ukrajine i njegov pomoćnik su smenili sa dužnosti uticajnog ministra unutrašnjih poslova Arsena Avakova, a sada nameravaju da sklone i predsednika Vrhovne rade Dmitrija Razumkova, zaključuje Basarab. Andrej Ermak nalazi se na čelu kabineta Zelenskog od 11. februara 2020. godine, a takođe je član Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine. Podsetimo, u julu je saopšteno da ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov, veoma uticajna ličnost u Ukrajini, napušta svoju dužnost – na molbu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 464 idi na stranu