"Sad nema nazad"

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj prokomentarisao je današnja dešavanja oko uspostavljanja reciprociteta sa Srbijom u vezi sa registarskim tablicama.

Izvor: Ekonomija onlajn

Ponedeljak, 20.09.2021.

22:49

Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

"Mislim da je ova vlada vrlo oprezna u odnosima sa Srbijom, posebno u pogledu ekonomskih interesa, zaista je pomogla Srbiji, od ukidanja takse, a zatim i drugih olakšica. Postoji mnogo dokaza da je vlada Kurtija naklonjena Srbiji", kaže Haradinaj.

Haradinaj smatra da je uvođenje reciprociteta ipak bilo očekivano.

"Mislim da je Kurti razmazio i Srbe na severu i Srbiju, a današnje radnje su posledica prethodnih dogovora, nisu novi rezultat već posledica. Ne vidim zašto bi Srbija trebalo da izražava nervozu, ovo je bilo za očekivati", rekao je Haradinaj.

Bivši kosovski premijer i predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj smatra da je vlada Kosova odluku o reciprocitetu donela zbog predizborne kampanje.

"Vreme je za kampanju, premijer je to iskoristio i u parlamentu. Bez obzira na razloge, konačno se sprovodi Ustav. Uspostavili su reciprocitet, sad nema nazad", zaključio je Haradinaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: