Policija pronašla devojčicu i bebu napuštene u šumi FOTO

Policija je brzo reagovala i spasila oba deteta. Njima nije bila potrebna medicinska pomoć i prevezeni su u najbližu policijsku stanicu.

Izvor: B92

Subota, 18.09.2021.

18:23

Policija pronašla devojčicu i bebu napuštene u šumi FOTO
Foto:Deposit/emevil

Granična policija Sjedinjenih Država spasila je dvoje mališana, nakon što su pronađeni u šumi na obali reke Rio Grande.

U utorak je policija na Tviteru objavila fotografiju dvogodišnje devojčice sa rancem i tromesečnog dečaka u kolevci sa ćebetom kako sede između drveća.

Granična policija je u saopštenju za javnost otkrila da su službenici pronašli decu napuštenu u blizini Igl Pasa oko podneva.

Službenici koji su patrolirali brodom primetili su neobičnu boju na obali reke i nakon što su prišli bliže shvatili su da su u pitanju napuštena deca.

"Policija je brzo reagovala i spasila oba deteta. Njima nije bila potrebna medicinska pomoć i prevezeni su u najbližu policijsku stanicu", piše u saopštenju.

Poruka koja je pronađena ispod kolevke sedišta u kojoj je bila beba otkrila je uzrast dece, kao i da su u pitanju brat i sestra poreklom iz Hondurasa.

"Sprovedena je detaljna pretraga područja i nije nađeno više lica, tako da nemamo podatke šta se dogodilo sa njihovim roditeljima", navodi se u saopštenju.

U dodatnom saopštenju objavljenom na Tviteru, načelnik granične policije Robert Garsija pohvalio je svoje zaposlene jer su decu doveli na sigurno, piše People.

"Osećaj za detalje koji naši agenti pokazuju dok izvršavaju svoje dužnosti nekada može da bude razlika između života i smrti", napisao je on.

On je dodao da je bolno i frustrirajuće znati da postoje deca koja su napuštena bez griže savesti, znajući da im je samima u šumi ugrožena bezbednost.

Trenutno se ne zna gde se nalaze njihovi roditelji i još uvek se traga za njima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: