Građani uznemireni: Montažni kontejneri kod Jarinja i zabranjen prilaz; oglasila se kosovska policija

Kosovska policija potvrdila je večeras da se u blizini administritivnog prelaza Jarinje postavljaju kontejneri.

Izvor: Tanjug, Kosovo online

Nedelja, 19.09.2021.

16:17

Građani uznemireni: Montažni kontejneri kod Jarinja i zabranjen prilaz; oglasila se kosovska policija
Ilustracija: Shutterstock/Nada B

Naveli su da je cilj te akcije poboljšanje infrastrukture, to jest uslova za rad policijskih službenika.

"S obzirom na činjenicu da je policijska stanica za nadzor granice imala samo jednu kancelariju u stanici policije Leposavić, preduzimaju se kontinuirane mere s ciljem poboljšanja infrastrukture uopšte - radi poboljšanja uslova za rad policijskih službenika za nadzor granice, kako bi svoje dužnosti i odgovornosti izvrsavali što efikasnije", rečeno je iz kosovoske policije za portal Kos sev.

U blizini Jarinja pristižu teretna vozila koja prenose kontejnere i opremu u pratnji policije.

Kontejneri se postavljaju od sinoć na mestu gde je prethodno bio prelaz, koji je ranijih godina u dva navrata bio paljen.

Radovi su i danas u toku, preneo je portal KoŠev.

Kod novopostavljenih kontejnera ovog popodneva nalazi se veći broj policijskih patrola - sedam automobila i jedan kombi, a primetno je da su radovi u toku, navodi Kos sev.

Podsetmo, od sinoć i tokom današnjeg dana blizu prelaza Jarinje, pripadnici Kosovske policije postavljaju desetak kontejnera, koji i dalje pristižu.

To je zabeležila ekipa Kosova onlajn, kojoj nije bilo dozvoljeno da izađe iz automobila niti da snima.

Veliki broj pripadnika Kosovske policije takođe nisu dozvoljavali zaustavljanje ni drugih putničkih automobila, a bilo je primetno i da se se zabrinuti građani sa severa Kosova okupili na toj lokaciji u blizini Jarinja nakon što se pročulo da se postavljaju montažni kontejneri.

Predsednik Leposavića Zoran Todić naveo je za Kosovo onlajn da su građani Leposavića, ali i čitavog severa uznemireni zbog ovih dešavanja.

Kako je naveo, u toku dana je od više građana dobio pitanja u vezi sa nekakvim kontejnerima koje su pripadnici Kosovske policije postavili u neposrednoj blizini administrativnog prelaza Jarinje.

"Mi nemamo odgovore iz Kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju", rekao je Todić.

Primetno je da kontejneri još uvek pristižu, kao i da se povezuju električnim instalacijama i internetom.

Kosovo onlajn je pokušao da dobije komentar i od Kosovske policije, ali se osobe zadužene za medije pri KPS nisu javljale na redakciji poznate brojeve telefone ili su upućivale na druge kontakte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: