Milanović prozvao pokojnog patrijarha Irineja

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović ugostio je danas predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji se nalazi u poseti toj zemlji.

Izvor: B92, Jutarnji list

Četvrtak, 16.09.2021.

15:26

Milanović prozvao pokojnog patrijarha Irineja
Foto: EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

Posle susreta, dva državnika su odgovarala na pitanja novinara.

Đukanović je odgovarao na pitanje zašto se Crna Gora do sada nije ozbiljno bavila pitanjima autokefalnosti Crnogorske pravoslavne crkve.

"Bavili smo se pitanjima autokefalnosti Crnogorske pravoslavne crkve, to je proces koji traži vrijeme i mora se pažljivo voditi. Ima sporiju dinamiku nego što su politički procesi. Morat ćemo ići kroz drugi scenario, želim samo da skrenem pažnju da to nisu pitanja koja se prelamaju preko kojena i ona obavezno završavaju u krvoproliću", rekao je crnogorski predsednik.

Milanović se na kraju osvrnuo na izjavu pokojnog patrijarha Irineja, te je prokomentarisao i nedavnu posetu Merkelove Srbiji.

"Ova izjava da su prava Srba u Crnoj Gori ugrožena više nego u Pavelićevoj Hrvatskoj.. Posle toga može jedino šaka da poleti, ni Slobodan Milošević nije prelazio tu granicu, njegov govor bio je više komitetski, da ne kažem sokratovski", rekao je hrvatski predsednik i onda se pak osvrnuo na nedavnu posetu Merkelove Srbiji.

"Idu da posećuju onoga ko je problematičan", zaključio je Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: