Kimova sestra zapretila: "Ako Južna Koreja nastavi da kleveće..."

Izjava južnokorejskog predsednika Mun Džae-ina da novi raketni sistemi Seula može da odvrati severnokorejski sistem nelogična je i za žaljenje.

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2021.

16:38

Kimova sestra zapretila:
EPA-EFE/JORGE SILVA / POOL

Ta izjava, takođe, može da našteti odnosima, rekla je Kim Jo Džong, sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, objavili su danas severnokorejski mediji.

Kimova sestra je rekla da su Munove izjave, prilikom testiranja balističkih raketa nove južnokorejske podmornice, "neprimerene i mogu da dovedu do prekida veza, ukoliko Mun nastavi da kleveće" Severnu Koreju", preneo je Rojters pisanje novinske agencije KCNA iz Pjongjanga.

Ranije u toku dana Severna i Južna Koreja su testirale balističke rakete u najnovijoj demonstraciji vojne sile i trci u naoružanju u kojoj su obe zemlje razvile sofisticirana oružja, a napori da se pregovori nastave ostali su bez uspeha, podsetila je britanska novinska agencija.

Južna Koreja testirala je balističku raketu lansiranu sa podmornice i postala prva zemlja bez nuklearnog naoružanja koja je razvila ovakav raketni sistem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: