Partija dala naredbu: Isključite

Odredba stigla zbog zabrinutosti kineskih vlasti jer su na brojne kineske pop-zvezde uticali trendovi iz Južne Koreje i Japana.

Izvor: B92

Petak, 03.09.2021.

10:06

Partija dala naredbu: Isključite
Foto: Profimedia

Novi udarac na slobodu izražavanja dobila je Kina nakon što je predsednik Si Đinping zvanično zabranio prikazivanje 'feminiziranih muškaraca' na televiziji te naredio televizijskim kućama da prestanu da promovišu vulgarne internet zvezde.

Ove naredbe stigle su nakon najava Komunističke partije da je naciji potrebna stroža kontrola nad poslovanjem i društvo, kao i jačanje javnog morala.

Kako prenosi Dejli mejl, Partija je i maloletnicima ograničila pristup igricama na tri sata nedeljno te pokušava da obeshrabri sve što bi moglo da bude preterano pridodavanje pažnje slavnim osobama. "Mediji moraju odlučno da stanu na kraj 'feminiziranim muškarcima' i drugim abnormalnim estetikama", poručila je Partija.

Ova odredba stigla je zbog zabrinutosti kineskih vlasti jer su na brojne kineske pop-zvezde uticali trendovi iz Južne Koreje te Japana prema kojima su muškarci mnogo feminiziraniji. Osim toga, mediji bi trebalo i da prestanu da promovišu 'vulgarne internet zvezde' i divljenje bogatstvu i slavi, smatra Partija, a više bi trebalo da bude promovisana kineska tradicionalna kultura. Osim što je internet platforma Partije Weibo u subotu ugasila hiljade računa klubova obožavatelja i vesti iz zabave, popularna glumica Žao Vei nestala je sa svih streaming platformi bez objašnjenja te je njeno ime uklonjeno iz filmova i TV programa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: