"Borimo se da spasimo deo tržnog centra"; Radnici prazne lokale dok TC gori FOTO/VIDEO

Kineski tržni centar u Bloku 70 u Novom Beogradu i dalje gori, a u MUP-u kažu da se bore da barem jedan njegov deo očuvaju.

Izvor: B92, Novosti

Petak, 13.08.2021.

00:46

TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Požar koji je izbio nešto posle 20 časova zahvatio je 4.000 kvadratnih metara poslovnog prostora.

Na terenu je čak 217 pripadnika vatrogasne brigade iz Beograda sa više od 20 vozila. U pomoć su stigle i cisterne “Gradske čistoće”. Za sada nema povređenih, a obližnjim zgradama ne preti opasnost. Na mesto incidenta je došao i ministar Vulin.

"U 20.05 smo dobili prijavu o požaru, a naše ekipe su već na terenu bile u 20.12 časova. Ogromne snage se trenutno nalaze na terenu. Imamo 63 vatrogasaca i 22 vatrogasna kola. Pristižu i autocisterne vodovoda. Dajemo sve od sebe da spasimo deo tržnog centra, ali je situacija teška i neizvesna", kazao je za Novosti Luka Čaušić, v.d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora za vanredne situacije.

On je naglasio da se tokom gašenja požara vatra proširila na krov objekta.

"Vatra je zahvatila lako goriv materijal i tkanine. Situaciju dodatno otežava to što je tržni centar, odnosno deo gde je krov pun sa robom. Naši vatrogasci su se popeli na krov, ali je tu velika količina robe i ne možemo da probijemo do vatre. Vatrgasci su u opasnosti i zbog toga što je objekat pun plinskih boca", rekao je Čaušić.

Kako je dodao, "za sada nema informacija da postoje žrtve. Nadamo se da će se te informacije potvrditi i da ćemo uspeti da spasimo bar deo tržnog centra, ali situacija je neizvesna. Bićemo na terenu dok god je to potrebno. Veliki uspeh će biti ukoliko se potvrdi da žrtava nema i ako uspemo nešto da spasimo".ž

Dok vatrogasci pokušavaju da ugase požar, trgovci čije su prodavnice pošteđene plamena pokušavaju da spasu šta se spasti može.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: