"Ako Priština prekrši obaveze, znamo šta nam je činiti"

Beograd se svoje obaveze da se uzdrži od kampanje za “otpriznavanja” nezavisnosti tzv. Kosova, poručio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.08.2021.

16:30

Ilustracija: Depositphotos/ dk_photos

Drži i držaće je se, ali ako obaveze budu prekršene sa druge strane, znamo šta nam je činiti, dodao je.

Selaković je, na pitanje da li je tačno da desetak država spremno je da povuče svoje odluke o priznanju Kosova, ukoliko Priština krene u proces ponovnog priznanja, odgovorio da je Beograd lojalan partner i odgovoran prema onome što se dogovori.

“Vašingtonskim sporazumom je uspostavljen dogovor da Beograd ne vodi kampanju ‘otpriznavanja’, niti da se Priština prijavljuje za članstvo u međunarodnim organizacijama ili da vodi novu kampanju priznavanja. Mi se svoje obaveze držimo i držaćemo je se, a ako one budu prekršene sa druge strane znamo šta nam je činiti”, rekao je Selaković u Nišu.

On je podsetio da je i predsednik Srbije rekao da niko ne treba da potcenjuje našu moć i snagu, zbog toga što smo pribrani, radimo svoj posao, ćutimo i ne talasamo mnogo.

“Ono što je svima jasno je da, kada se sa Beogradom nešto dogovorite, to se ispunjava i tako će biti u budućnosti”, dodao je Selaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: