"Ako Priština prekrši obaveze, znamo šta nam je činiti"

Beograd se svoje obaveze da se uzdrži od kampanje za “otpriznavanja” nezavisnosti tzv. Kosova, poručio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ dk_photos
Ilustracija: Depositphotos/ dk_photos

Pročitajte još:

Deset država spremno da povuče priznanje Kosova?

Drži i držaće je se, ali ako obaveze budu prekršene sa druge strane, znamo šta nam je činiti, dodao je.

Selaković je, na pitanje da li je tačno da desetak država spremno je da povuče svoje odluke o priznanju Kosova, ukoliko Priština krene u proces ponovnog priznanja, odgovorio da je Beograd lojalan partner i odgovoran prema onome što se dogovori.

“Vašingtonskim sporazumom je uspostavljen dogovor da Beograd ne vodi kampanju ‘otpriznavanja’, niti da se Priština prijavljuje za članstvo u međunarodnim organizacijama ili da vodi novu kampanju priznavanja. Mi se svoje obaveze držimo i držaćemo je se, a ako one budu prekršene sa druge strane znamo šta nam je činiti”, rekao je Selaković u Nišu.

On je podsetio da je i predsednik Srbije rekao da niko ne treba da potcenjuje našu moć i snagu, zbog toga što smo pribrani, radimo svoj posao, ćutimo i ne talasamo mnogo.

“Ono što je svima jasno je da, kada se sa Beogradom nešto dogovorite, to se ispunjava i tako će biti u budućnosti”, dodao je Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu