Gori i u Hrvatskoj, zbog požara preusmereni i avioni VIDEO/ FOTO

Požar koji je danas izbio na području Segeta Gornjeg u zaleđu Trogira gasi 100 vatrogasca sa 30 vatrogasnih vozila.

Izvor: index.hr, Slobodna Dalmacija

Ponedeljak, 02.08.2021.

17:01

Gori i u Hrvatskoj, zbog požara preusmereni i avioni VIDEO/ FOTO
Ilustracija: Depositphotos/vectorfusionart

Uključila su se i 2 kanadera, 2 aviona tipa "fire boss" i helikopter, saopšteno je iz vatrogasne službe u Splitu.

Požar se širi brzo zbog jakog vetra.

"Požar se širi, nemamo ga pod kontrolom, radimo nadljudskim naporima da rešimo. Sve snage idu za Plano, teško ludilo je", rekao je županijski vatrogasni zapovednik Ivan Kovačević, prenosi Dalmatinski portal.

U gašenju vatre angažovani su vatrogasci iz Trogira, Kaštela, Solina i Splita, a struju su, zbog blizine vatre dalekovodu, već isključili stanovnicima Segeta Gornjeg i Marinske zagore.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, plamenom zasad nisu ugrožene kuće, iako se zbog vetra situacija na terenu može u trenutku promeniti.

Za sada nema informacija o tome koliku površinu je zahvatila vatrena stihija. Zbog vrlo slabe vidljivosti iznad splitskog aerodroma avion kompanije Izi džet (Easy Jet) nije uspeo da sleti na aerodrom u Splitu, saznaje Dalmacija danas.

Pomoćnik direktora Aerodroma Split Pero Bilas izjavio je za Dalmatinski portal da je zbog požara u blizini aerodroma više aviona upućeno na alternativne piste. On je dodao da je došlo do poremećaja u avionskom saobraćaju i da će to izazvati kašnjenja u sletanju i poletanju.

Požar je, takođe, zahvatio jednu kuću, u gašenju učestvuju i kanaderi i helikopteri, a zbog vatre koja se približila dalekovodu stanovnicima pojedinih naselja isključena je struja, prenosi portal Indeks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: