Odluka o pritvoru Jovičiću

Viši sud u Beogradu danas odlučuje o produženju pritvoa bivšem predsedniku opštine Palilula i funkcioneru Srpske napredne stranke Aleksandru Jovičiću.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/rook76
Foto: Depositphotos/rook76

On se se sumnjiči sa još sedmoro okrivljenih za omogućavanje nelegalne gradnje u toj beogradskoj opštini.

Njemu pritvor ističe u nedelju, 1. avgusta, ali će sudija za prethodni postupak odluku doneti poslednjeg radnog dana, potvrđeno je Tanjugu. Njemu kao i odgovornom licu za inspekcijske poslove u Opštini Palilula V.D. pritvor je prvobitno određen, a potom početkom jula i produžen, kako ne bi uticali na svedoke, dok je ostalih šestoro pušteno da se brane sa slobode.

Za G. P, M. M, D. L, Z. P. i đ. R. određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima, dok je za Z.R. sud odbio da odredi pritvor za Z. R.

Protiv Jovičića Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da je uticao na V.D. da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara. On se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula. Za krivično delo zloupotreba službenog položaja terete se građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55), dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih prosledili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu