Dodikova "osveta" može u dalju proceduru

Vlada Republike Srpske je na danas održanoj sednici utvrdila mišljenje na Predlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, po hitnom postupku.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK HUNGARY OUT
EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK HUNGARY OUT

Pročitajte i:

Dodikova "osveta" drugi deo – 15 godina zatvora

Dodik se sam prijavio: "Da ne bi bilo niskih strasti"

"Vlada Republike Srpske smatra da je Predlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, usaglašen sa Ustavom, pravnim sistemom Republike Srpske i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Republike Srpske, te da se isti može uputiti u dalju proceduru, navodi se u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Vlade Srpske, prenela je RTRS.

U saopštenju se navodi da je Vlada Republike Srpske danas utvrdila i mišljenje na Predlog zakona o neprimenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, po hitnom postupku.

"Vlada Republike Srpske smatra da je Predlog zakona o neprimenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, usaglašen sa Ustavom, pravnim sistemom Republike Srpske i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Republike Srpske, te da se isti može uputiti u dalju proceduru", istaknuto je u saopštenju sa sednice Vlade RS.

Sednica Saveta ministara BiH koja je bila zakazana za ranije danas odložena je po nalogu predsedavajućeg, Zorana Tegeltije.

Na internet-stranici Saveta je navedeno da će informacija o novom terminu održavanja sednice biti blagovremeno objavljena. Lideri političkih partija iz Republike Srpske odlučili su da predstavnici RS u institucijama BiH, odnosno Predsedništvu, Savetu ministara i Parlamentu BiH ne učestvuju u donošenju odluka, u znak protesta zbog odluke oidlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu