Građani sa Karaburme poručili: Sudija ne može više da radi VIDEO

Građani koji se okupljaju na Karaburmi kažu da sudija koja je pustila ubicu ne može da radi posao koji je radila dosad.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.07.2021.

20:17

Građani sa Karaburme poručili: Sudija ne može više da radi  VIDEO
Printskrin: TV Prva

Ministarka pravde Maja Popović podnela je zahtev Visokom savetu za pokretanje postupka protiv sudije Radmile Đerić, koja donela odluku da vožača koji je automobilom na Karaburmi usmrtio dečaka Stefana Balića, pusti da se brani sa slobode.

Sankcije koje bi sudija mogla da snosi zbog takve odluke su javna opomena, zatim smanjenje plate 50 odsto do godinu dana i tri godine nemogućnost da napreduje.

Međutim, građani koji se danima okupljaju na Karaburmi u ulici Marijane Gregoran gde je Stefan (9) nastradao, smatraju da ni te kazne nisu dovoljne, već zahtevaju da ona trajno bude lišena funkcije.

Osim toga, pojavila se i informacija da sudija Đerić poznaje optuženog Lazara Galića već deset godina, što iz inicijative "Pravda za Stefana" zahtevaju da bude provereno.

"Mi želimo da pozovemo sve ljude iz drugih gradova da na miran način podrže ovu priči time što će neku inicijativu pokrenuti peticiju u svoji mmestima da podrže pravdu za Stefana, da podrže ono što je bitno u ovom trenutku - da zaštitimo svu drugu decu", rekao je Aleksandar Gajin.

On je rekao da će se oni okupljati do daljnjeg, do ispunjenja zahteva.

"Ja tražim da zakon bude isti za sve, tražim da ona više ne postoji na sudu jer je pustila ubicu i ne može da radi taj posao koji je radila dosad", rekao je Mitar Kovačev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: