Egipat: Potvrđena presuda liderima Muslimanske braće

Najviši egipatski apelacioni sud potvrdio je presudu desetorici lidera organizacije Muslimanska braća, uključujući i presudu doživotnog zatvora lideru grupe.

Izvor: B92

Nedelja, 11.07.2021.

18:26

Egipat: Potvrđena presuda liderima Muslimanske braće
Foto: Depositphotos/suwannar1981gmail.com

Krivicni sud u Kairu proglasio je 2019. svu desetoricu lidera, uključujući vođu grupe Mohameda Badiea, krivima za optužbe povezane sa ubistvom policajaca i organizovanjem masovnih bekstava iz zatvora tokom pobune u Egiptu 2011. godine, prenela je AP.

Optuženi su proglašeni krivima za pomaganje zatvorenicima da pobegnu iz zatvora i za podrivanje nacionalne bezbednosti zavereničkim vezama sa stranim ekstremističkim grupama - palestinskim Hamasom i libanskim Hezbolahom.

U međuvremenu, Kasacioni sud je oslobodio osam lidera srednjeg ranga iz najstarije islamističke organizacije u zemlji, koji su ranije osuđeni na po 15 godina zatvora.

Sve kazne, koje je sud razmatrao u žalbenom postupku, su konačne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: