Četvrtak, 08.07.2021.

20:29

Programeri iz Niša još čekaju konačnu odluku o izručenju Americi; "Nisam prevarant. Molim vas, pomozite" VIDEO

Desetoro programera iz Niša još čeka konačnu odluku o izručenju Americi, gde su osumnjičeni za internet prevaru vrednu 70 miliona dolara.

Izvor: B92, Prva

Programeri iz Niša još čekaju konačnu odluku o izručenju Americi;
Printskrin: TV Prva

Apelacioni sud odbio je njihovu žalbu i potvrdio poslednju presudu Višeg suda u Beogradu prema kojoj uhapšeni mogu da budu i izručeni. Međutim, konačnu odluku doneće ministarstvo pravde.

Jedna od osumnjičenih programera, Ksenija Fej Atilano Krstić poreklom sa Filipina moli da se čuje i njihova strana priče i traži da im se sudi u Srbiji.

"Nisam haker i nisam prevarant. Molim da nam se pomogne kao porodici. Molim Aleksandra Vučića da nam pomogne da ostanemo u Srbiji", izjavila je ona.

Milan Petrović, jedan od branilaca IT stručnjaka tvrdi da uslovi da se našim ljudima sudi u SAD nisu ispunjeni.

"Programeri su izrađivali platforme i davali ih na korišćenje, odnosno prodavali licima koji su želeli da ih kupe. Tim platformama u SAD upravljali su američki građani, jer je prosto neverovatno da bi neko iz Niša mogo da se bavi takvom vrstom poslovanja", jasan je Petrović.

Opširnije u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: