"Sve je spremno za Munjeviti udar" VIDEO/FOTO

Na privremenom poligonu "Pešter", više od 2.300 pripadnika Vojske Srbije nastavlja sa intenzivnim vežbovnim aktivnostima.

Izvor: B92, Ministarstvo odbrane

Subota, 26.06.2021.

14:13

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Vežbe koje će u nedelju 27. juna kulminirati združenom vežbom ojačane taktičke grupe u izvođenju napadne operacije.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Na ovoj lokaciji vežbu izvode jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, uz upotrebu tenkova, borbenih vozila, artiljerijskih sistema i oruđa, aviona, helikoptera, daljinski pilotiranih vazduhoplova, PVO sistema i naoružanja pešadijskih i specijalnih jedinica.
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Vežbovnim aktivnostima na Pešterskoj visoravni, koje se realizuju u okviru združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021", danas je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, koji se tom prilikom uverio u visok nivo uvežbanosti i sadejstva svih rodova Vojske Srbije.
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“ izvode u sadejstvu jedinice oba vida Vojske Srbije na više lokacija širom zemlje, u cilju provere operativnih sposobnosti za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost građana Republike Srbije.
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: