O čemu su razovarali Grenel i Rama? VIDEO

Specijalni izaslanik bivšeg američkog predsednika Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, razgovarao je sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2021.

23:28

O čemu su razovarali Grenel i Rama? VIDEO
EPA-EFE/ Chris Kleponis / POOL

Između ostalog i o inicijatiivi "mali Šengen".

Grenel je vodio intervju sa Ramom za mrežu Njuzmaks koji je objavio i na svom Tviter nalogu.

Bivši američki diplomata je upitao Ramu kako se razvija inicijativa mini-Šengen, a albanski premijer mu je najpre zahvalio na njegovom ličnom doprinosu inicijativi za ekonomsku saradnju.

"Postoji nerešen sukob zbog nepriznanja Kosova od strane Srbije. Ali moguće je poboljšati život ljudi, poboljšati ekonomsku saradnju, organizovati slobodan protok dobara i ljudi i ja se zalažem za to godinama", rekao je Rama i naglasio da su ranije te stvari bile nezamislive.

Rama je izneo i kritike na račun EU zbog toga što nije donela odluku o početku pristupnih pregovora Albanije i Severne Makedonije.

"Za nas je to krajnje frustrirajuće. EU ponovo nije ispunila obećanje", rekao je Rama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: