RHMZ upalio alarm: Opasno narandžasto

Danas sunčano i veoma toplo. Posle podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije mogući kratkotrajni pljuskovi i grmljavina.

Izvor: B92

Utorak, 22.06.2021.

06:00

RHMZ upalio alarm: Opasno narandžasto
Foto: EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Vetar slab, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 16 C do 23 C, a najviša dnevna od 32 C do 38 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

I u Beogradu sunčano i veoma toplo. Vetar slab, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 21 C do 23 C, a najviša dnevna oko 37 C.

Do 29. jula biće sunčano i veoma toplo, sa jutarnjom i dnevnom temperaturom iznad i znatno iznad proseka za ovaj period godine. Do petka u većini mesta najviša dnevna temperatura od 35 do 40 C.

Samo se u petak i subotu očekuje kratkotrajno osveženje koje će usloviti manji pad temperature i uz promenljivu oblačnost ponegde kišu ili kratkotrajne pljuskove s grmljavinom.

RHMZ je izdao i narandžasti meteo-alarm. To znači da je vreme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Prema upozorenju, treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: