SAD: Nove sankcije Rusiji

SAD će uvesti nove sankcije Rusiji zbog Alekseja Navaljnog, najavio je danas savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

Izvor: B92

Nedelja, 20.06.2021.

17:30

SAD: Nove sankcije Rusiji
Ilustracija: Shutterstock/donfiore

Vašingon priprema novi paket sankcija prema Rusiji zbog situacije sa ruskim opozicionarom Aleksejem Navaljnim koji služi zatvorsku kaznu, izjavio je danas savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

"Spremamo novi paket sankcija u ovom slučaju. Pokazali smo da nećemo uzmicati ni pred kojim pitanjem, pa ni kada je reč o slučaju Navaljnog. Ovo je odgovor na ruske štetne aktivnosti", rekao je Saliven za CNN.

Prema Salivenu, nove sankcije će biti uvedene čim SAD budu sigurne da su utvrdile "prave mete". "Čim budemo sigurni, uvešćemo nove sankcije", dodao je Saliven, a preneo TAS S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: