Netanijahu napušta rezidenciju

Doskorašnji premijer Izraela Benjamin Netanijahu i njegova porodica, moraće da napuste zvaničnu rezdenciju u Jerusalimu najkasnije do 10. jula.

Izvor: B92

Nedelja, 20.06.2021.

12:28

Netanijahu napušta rezidenciju
Foto: EPA-EFE/Ariel Schalit

Rezidencija premijera u ulici Balfor bila je mesto okupljanja demonstranata, koji su tokom cele prošle godine izražavali nezadovoljstvo i pozivali Netanijahua da podnese ostavku zbog optužbi za korupciju, ali on je odbijao da se povuče i negirao nezakonite radnje, prenosi AP.

U današnjem zajedničkom saopštenju iz kabineta Benjamina Netanijahua i novog premijere Izraela Naftalija Beneta, potvrđeno je da će bivši premijer napustiti rezidenciju do 10. jula.

Netanijahu se više puta zarekao da će srušiti novoformirani izraelski kabinet koji je nazvao "opasnom levičarskom vladom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: