Talibani posvećeni pregovorima - žele "istinski islamski sistem"

Talibani su danas potvrdili da su posvećeni mirovnim pregovorima, naglasivši da žele "istinski islamski sistem" u Avganistanu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos* bennyx83
Ilustracija: Depositphotos* bennyx83

U pregovorima između talibana i predstavnika avganistanske vlade u Kataru nema vidnog napretka, a nasilje se dramatično povećava širom zemlje uoči finalnog povlačenja stranih snaga, koje bi trebalo da bude okončano do 11. septembra, prenosi Rojters.

Zvaničnici su izrazili zabrinutost zbog prekida pregovora i potvrdili da talibani još nisu podneli pisani predlog mirovnog sporazuma koji bi mogao da bude polazna osnova za suštinske razgovore.

"Shvatamo da svet i Avganistanci imaju brojna pitanja u vezi sa formom sistema koji će biti uspostavljen nakon povlačenja stranih trupa", rekao je mula Abdul Gani Baradar, šef političkog krila talibana, i istakao da su sva pitanja najbolje rešavana tokom pregovora u Dohi.

"Pravi islamski sistem je najbolji instrument za rešavanje svih pitanja Avganistanaca. Samo naše učešće u pregovorima i naša podrška pregovaračkom procesu nedvosmisleno ukazuju da verujemo u rešavanje svih pitanja kroz uzajamno razumevanje", rekao je mula Abdul Gani Baradar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu