U Pirotu hapšenja na Veterinarskoj klinici zbog zloupotrebe položaja

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su devet osoba iz Veterinarske klinike u Pirotu i jednog poljoprivrednog gazdinstva zbog zloupotrebe službenog položaja.

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2021.

11:04

U Pirotu hapšenja na Veterinarskoj klinici zbog zloupotrebe položaja
Photo by ia__64 (Depositphotos)

Uhapšeno je odgovorno lice Veterinarske klinike u Pirotu D.Ž. (56), veterinari u toj klinici D.S. (49), G.R. (59), Ž.M. (34), R.P. (54), S.S. (50), S.P. (52) i Z.P. (59), kao i S.P. (51), odgovorno lice jednog polјoprivrednog gazdinstva.

Oni se terete da su od početka aprila do sredine juna, iskorišćavanjem službenog ovlašćenja i nevršenjem službene dužnosti ovlašćenih obeleživača goveda, u 29 slučajeva pribavili korist za više od 50 osoba prikazivanjem fiktivnih kupoprodaja, obeležavanja i umatičenja grla-goveda na području Pirotskog okruga.

Oni nisu sačinjavali zapisnike o aktivnom nadzoru polјoprivrednih gazdinstava i na taj način su omogućili da se protiv više od 50 nosilaca polјoprivrednih gazdinstava ne podnesu prekršajne prijave zbog postupanja suprotno odredbama Zakona o veterinarstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: