Đorđević: Đilasu sujeta jača od razuma

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Zoran Đorđević kritikovao je lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

On je u saopštenju ukazao na to da je lider te partije "pokazao moralnu niskost" na dan odavanja pošte vojnicima Srbije koji su se borili na Košarama tokom NATO agresije 1999. godine.

"Jadni, bedni, frustrirani i iskompleksirani tajkun ovdašnji i političar u pokušaju, Dragan Đilas, ponovo je preko svog, patološkom mržnjom prema Aleksandru Vučiću opsednutog portala, pokazao svu svoju moralnu niskost i nakaznost i baš na dan na koji se sećamo herojske borbe naših vojnika na Košarama objavio još jednu, ko zna koju po redu, laž i uvredu na račun predsednika - praveći nekakvu, tobože moralnu, paralelu u vezi sa tim ko je gde bio i šta je radio u vreme NATO agresije na našu zemlju", navodi se u saopštenju.

​"Čovek koji je opljačkao građane Srbije, koji ni sam ne zna koliko nekretnina ima, a verovatno mu je, bez obzira na "brilijantnost njegovog inženjerskog mozga" teško da upamti i na kojim sve tajnim računima i u kojim zemljama širom sveta krije taj opljačkani novac - našao je za shodno da u septičkoj jami od svog medija nekome deli nekakve moralne pouke i poduke, da deli lekcije o patriotizmu i odanosti otadžbini, o hrabrosti, dostojanstvu i uspešnosti, o svemu onome o čemu on, da ima imalo stida i ljudskosti, časnosti i čestitosti - nikako ne bi trebalo, ne bi smeo, od sramote, da govori", dodaje se u objavi.

Đorđević je naveo da je Đilasu "sujeta jača od razuma".

"Ali, šta očekivati od Dragana Đilasa - osim ovoga što je manifestovao u bednoj verbalnoj baljezgariji, jer da on zna šta su sve one pobrojane vrline on ne bi bio to što jeste - moralni invalid, jadnik kome je sujeta jača od razuma, a halapljivost i alavost na tuđi novac najviši i jedini cilj kome stremi, iskompleksirani i nesposobni tobožnji politički "lider", čiji se uticaj merim statističkom greškom, a ugled je neiskaziv bilo kojom mernom jedinicom, s obzirom na to da je ispod nule u svakom mernom sistemu. O tome najbolje svedoči i činjenica da je svoju najnoviju mrziteljsku bljuvotinu izrigao upravo na dan kada bi sećanje na heroje sa Košara trebalo da svakom patrioti bude primarni osećaj", naveo je Đorđević.

"Na čast ti i obraz, Dragane Đilasu. Ne samo da si bolestan, bolestan od mržnje, i nemoći, i besa jer te Srbija neće, pa je zato i prezireš i vređaš - nego si pao toliko nisko da je sažaljenje jedino osećanje koje, kao ipak ljudsko biće, zaslužuješ", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu