"Nuklearno naoružan Iran je pretnja - eliminacija"

Netanijahu je izjavio da će rizikovati da poveća napetost u odnosima s Vašingtonom ukoliko to bude potrebno, da bi se onesposobile iranske nuklearne mogućnosti.

Izvor: B92

Utorak, 01.06.2021.

19:32

EPA-EFE/YONATAN SINDEL / POOL

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu, čija politička budućnost je neizvesna, izjavio je da nuklearno naoružan Iran predstavlja najveću pretnju i istakao je da je Izrael spreman to da spreči čak i ukoliko bi SAD i druge nuklearne sile uspele da ožive nuklearni sporazum iz 2015. godine, preneo je AP.

"Ukoliko budemo prinuđeni da biramo, a nadam se da se to neće dogoditi, između trvenja sa našim velikim prijateljima SAD i eliminacije egzistencijalne pretnje, odlučićemo se da eliminišemo pretnju", poručio je Netanijahu na ceremoniji ustoličenja Davida Barnea, novog direktora obaveštajne agencije Mosad.

Iran je optužio Izrael da stoji iza brojnih napada i ubistava iranskih nuklearnih naučnika i iza sabotaže u iranskim nuklearnim postrojenjima.

Palestinski Hamas, koji Izraelu osporava pravo na postojanje, a koji i Izrael, i SAD i druge zapadne zemlje smatraju terorističkom organizacijom, svake godine dobija od Irana vojnu pomoć vrednu milione dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: