Brnabićeva: O sankcijama Belorusiji za sada bespredmetno

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je za sada bespredmetno komentarisati da li će se Beograd priključiti sankcijama Brisela protiv Belorusije.

Izvor: B92

Utorak, 25.05.2021.

18:04

Brnabićeva: O sankcijama Belorusiji za sada bespredmetno
EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

"Nismo u Srbiji još ništa (zvanično) videli, tako da je bespredmetno da komentarišem šta bi bilo kad bi bilo, hajde da vidimo o čemu se radi, pa će onda Srbija da odluči u odnosu na te stvari, u odnosu na naše evropske integracije i aspiracije ali i naš državni interes", izjavila je Brnabićeva odgovarajući na pitanje Radija slobodna Evropa o tome da li će se Srbija priključiti sankcijama.

Nakon što su u nedelju 23. maja beloruske vlasti prisilile avion kompanije Rajaner da sleti u Minsk i pritvorile novinara Ramana Protaševiča i njegovu devojku, koji su bili na tom letu, lideri Evropske unije (EU) pozvali su na hitno uvođenje oštrijih sankcija Belorusiji.

Šefovi država i vlada EU zatražili su da se usvoje “neophodne mere”, koje između ostalog obuhvataju i zabranu preleta vazdušnog prostora EU za belorusku avio-kompaniju, kao i sprečavanje pristupa evropskim aerodromima za letove beloruskih avio-kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: