Ministarka podnela ostavku zbog optužbi da joj je doktorat plagijat

Berlin -- Nemačka ministarka za pitanja porodice Franciska Gifaj ponudila je danas ostavku kako bi se stavila tačka na optužbe za plagijat sa kojim se suočava godinama.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/Steve_Allen
Foto: Depositphotos/Steve_Allen

"Poslednjih dana obnovljena je diskusija o mojoj doktorskoj disertaciji iz 2010. godine. Vlada, moja stranka i javnost imaju pravo na istinu u vezi ovog slučaja i zbog toga sam odlučila da zatražim od kancelarke Angele Merkel da me razreši funkcije“", saopštila je Gifaj, a prenosi Rojters.

Ministarka, koja je i kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SPD) za mesto gradnonačelnika Berlina, ranije je optužena za plagijat, jer je u sadržaj svoje doktorske disertacije koju je predala pre više od deset godina unela tuđe tekstove za koje nije navela podatke o poreklu.

Ona je već saopštila da će prestati da koristi akademsku titulu doktora pošto je Berlinski slobodni univerzitet ponovo pokrenuo reviziju njene doktorske teze iz 2010. o politici Evropske komisije.

Gifej, koju smatraju jednom od kandidata za vođstvo SPD, najavila je da planira da se u potpunosti posveti izborima za berlinski Senat kasnije ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 417 idi na stranu