Novi korona-eksperiment u Hrvatskoj

Prva probna svadba koja treba da pokaže da li mogu da se održavaju događaji bez mera fizičkog odstojanja održaće se ove subote u Zagrebu.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.05.2021.

14:45

Novi korona-eksperiment u Hrvatskoj
Foto: Shutterstock/Iryna Mandryka

Za sve zvanice će hrana i piće biti besplatni, ali pod posebnim uslovima - svi prisutni moraju da budu vakcinisani ili da su preboleli bolest ili da imaju negativan test na koronavirus.

Rezultat nakon "probne svadbe" biće temelj za kreiranje budućih epidemioloških okvira u Hrvatskoj za slične događaje.

Na ovom događaju maksimalno može biti 150 zvanica, a izgledaće kao i sve ostale svadbe - trajaće od 20 sati u subotu do ranih nedeljnih jutarnjih sati, dok će konzumacija hrane i pića za ovu posebnu svečanost za sve biti besplatna.

Četiri su uslova koja moraju zadovoljiti oni koji će se u subotu naći na ovoj probnoj svadbi: moraju biti vakcinisani protiv bolesti kovid 19 drugom dozom vakcine unazad najmanje 14 dana ili da imaju potvrdu da su preboleli bolest kovid 19 u poslednjih 180 dana ili da imaju negativan brzi ili PCR test u okviru od 48 sati pre početka događaja, odnosno moraju da pristanu na obavezno PCR testiranje koje će se održati u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Svi prisutni će biti testirani na prisutvo virusa i nakon svadbe.

Ranije danas potpredsednik hrvatske vlade i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite najavio je moguće popuštanje epidemioloških mera od 1. juna.

Božinović je kazao da će se nakon dva eksperimentalna događaja - radne večere, odnosno svadbe sa 120 zvanica, ako se utvrdi da nije bilo širenja zaraze, razmotriti popuštanje mera za takve događaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: