Šapić najavio: Sutra o ujedinjenju sa SNS-om

Lider SPAS-a Aleksandar Šapić najavio je da će sutra popodne sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučić razgovarati o ujedinjenju te dve stranke.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Printskrin/ TV B92/ arhiva
Foto: Printskrin/ TV B92/ arhiva

Šapić je rekao da će tom razgovoru prisustvovati po dvoje predstvnika SNS i njegove stranke, a istakao je da je ideja došla od predsednika SNS i da je reč o prirodnom procesu s obzirom na programska načela njegove stranke, koje se nisu ili su se malo promenila i suštinski nisu u suprotnosti sa aktuelnom državnom politikom.

Rekao je i da se ranije retko viđao sa Vučićem, da se nisu dobro poznavali i da su se počeli upoznavati tek nakon formiranja Vlade Srbije.

"Vučić mi je to predložio pre nekoliko meseci, posle intenzivnije komunikacije, od leta prošle godine kada smo se bolje upoznali i kada se naš odnos podizao na viši nivo", rekao je Šapić.

Pojasnio je da je predlog bio da se dve političke organizacije ujedine i zajedno bore za sprovođenje sličnih ili istih uverenja u interesu države.

Primetio je pritom da nije reč o ravnopravnom ujedinjenju s obzirom na to da je SNS mnogo veća stranka.

"Videćemo kako će se to tehnčki sprovesti", rekao je Šapić i dodao da će razgovori o tome početi sutra.

Šapić je gostujući na Novoj TV u "Utisku nedelje" na pitanje da li bilo bolje da je SPAS samostalno išao na beogradske izbore, rekao da je reč o strateškoj odluci dve političke organizacije ili dva čoveka koji isto ili slično vide neke stvari koje su dobre za ovu zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu