Izboli policajca 11 puta: Odbrana - "Mislili smo da pokušavaju da nam ukradu drogu"

Dvojica Amerikanaca osuđena su na doživotni zatvor pred sudom u Rimu zbob ubistva karabinjera u julu 2019.

Izvor: Glas Amerike
Podeli
 EPA/ALESSANDRA TARANTINO / POOL / PO
EPA/ALESSANDRA TARANTINO / POOL / PO

Finegan Li Elder, koji je u vreme ubistva imao 19 godina, priznao je da je nožem uboo policajca Marija Ćerćijela Regu, a njegov prijatelj Gejbrijel Kristijan Natale Hjort se sukobio sa drugim policajcem.

Amerikanci su tvrdili da su delovali u samoodbrani jer su mislili da su policajci u civilu ustvari lopovi koji žele da im ukradu drogu.

Sud je odbacio njihove tvrdnje i osudio ih na najstrožu kaznu u Italiji. Pravo na puštanje iz zatvora stiču tek pošto u njemu provedu 21 godinu i uz dobro vladanje.

Dvojica Amerikanaca iz Kalifornije proglašena su krivim i za pokušaj iznude, napad, pružanje otpora službenom licu i nošenje hladnog oružja.

Elder i Natale Hjort su došli u Rim na odmor i pokušali da kupe drogu od lokalnog dilera. Pred sudom su rekli da su bili prevareni, ali su uspeli da od dilera otmu torbu pre nego što je pobegao.

Navodno su se posle dogovorili da se sastanu sa dilerom kako bi im vratio novac, a oni njemu torbu, ali su se umesto dilera pojavila dvojica policajaca. Elder je rekao da su ih policajci napali i da su on i Natale Hjort morali da se brane.

Drugi policajac, Andrea Varijale, je to negirao i kazao da su se policajci predstavili.

Ćerćijelo Rega nije bio naoružan u trenutku ubistva i uboden je nožem 11 puta. Njegova smrt, koja se desila, neposredno pošto se oženio, potresla je Italiju.

Odbrana je najavila žalbu na ovu presudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 417 idi na stranu