Vučić o otvaranju kafića: Radovao bih se; lekari traže da vakcinisani imaju beneficije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da postoje zahtevi da se uvede pozitivna diskriminacija prema građanima koji su se vakcinisali protiv koronavirusa.

Izvor: B92

Utorak, 27.04.2021.

13:11

Vučić o otvaranju kafića: Radovao bih se; lekari traže da vakcinisani imaju beneficije
Printskrin: TV B92

On je dodao da eventualno donošenje takve odluke, "nije lako".

Vučić je kazao da ministar zdravlja Zlatibor Lončar "i lekari" traže da revakcinisani mogu da idu na utakmice, u zatvorene restorane.

"Ja još sagledavam sa Anom (Brnabić) jer to nije laka odluka. Pratićemo situaciju koja je i danas nešto bolja nego pre nedelju dana", kazao je Vučić u selu Pukovac kod Doljevca gde je primio drugu dozu vakcine.

Naveo je da se "tačno vidi" da su problemi veći u sredinama gde je procenat vakcinisanih niži, posebno kada je reč o broju preminulih od posledica infekcije virusom korona.

"Lošije je u Novom Pazaru i Šapcu a Novi Sad nije sjajan. Sve drugo manje-više ide nešto bolje. Radovao bih se otvaranju ekonomije ali poštovaću odluku struke, tako smo počeli pre godinu i dva meseca i tako ćemo nastaviti", kazao je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: