U ruskom vazdušnom napadu u Siriji ubijeno 200 militanata

U napadu ruskog ratnog vazduhoplovstva na dve baze kod arheološkog lokaliteta Palmira u Siriji poginulo je oko 200 militanata.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.04.2021.

22:41

U ruskom vazdušnom napadu u Siriji ubijeno 200 militanata
Depositphotos/ twixx

To je saopoštio zamenik direktora ruskog Centra za pomirenje suprotstvaljenih strana u Siriji Aleksandar Karpov.

On je dodao da je u napadu uništeno oko 500 kilograma municije, kao i značajna količina oružja, municije, vozila i komponenti za proizvodnju eksplozivnih naprava.

"Na osnovu obaveštajnih podataka utvrđeno je da su militanti u blizini Palimre postavili tajnu bazu za obuku grupa za izvođenje terorističkih napada u različitim delovima zemlje i proizvodnju eksplozivnih naprava", rekao je Karpov, prenosi Tas s.

On je objasnio da militanti pripremaju terorističke napade na vladine institucije u većim gradovima uoči prešedničkih izbora zakazanih za 26. maj.

Naglasio je da se militanti treniraju na lokacijama koje ne kontroliše sirijska vlada, među kojima je i zona Al-Tanf koju kontrolišu SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: