"Ako nemate majku koja zna ćirilicu, koristite Gugl"

U tekstu austrijskog lista "Hojte" navodi se da se "u balkanskoj zemlji nedeljama vakcinišu ne samo domaći stanovnici već i turisti".

Izvor: B92

Petak, 09.04.2021.

13:25

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Posle holandskog novinara koji se vakcinisao u Srbiji, sada to želi da učini i njegova koleginica iz Austrije.

"I ja sam se nedavno registrovala za besplatnu vakcinaciju preko srpske e-uprave. Obrazac za registraciju popunjava se elektronski. Međutim, dostupan je samo na ćirilici. Majka mi je prevela, a ako nemate majku koja zna ćirilicu, možete da koristite Gugl prevodilac. Takođe radi", našalila se novinarka.

Istakla je i da je izabrala Beograd.

"Vreme leta od Beča do srpske prestonice je oko sat vremena. U drugom polju možete odabrati vakcinu. Dostupne su Astrazenekina, Fajzerova, Sinofarmova, sputnjik Ve i Modernina. Manje od minuta nakon što sam popunila obrazac, primila sam e-poruku sa potvrdom da sam prijavljena. Sada je vreme da sačekamo termin vakcinacije", zaključila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: