"Svi znaju, ako bude rata ne možemo pobediti bez NATO. Ali, imam pitanje: Šta ako kažu povlačimo se?"

Kijev -- Mešanje NATO-a u situaciju na istoku Ukrajine može dovesti do toga da Kijev izgubi još nekoliko oblasti na jugoistoku zemlje.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Depositphotos/reflextions
Foto: Depositphotos/reflextions

Na to je upozorio bivši šef uprave za istrage Službe bezbednosti Ukrajine, general-major Vasilij Vovk, preneo je Sputnjik.

"Svi znaju da bez NATO-a nećemo nikad pobediti u ratu, ako krenemo u taj rat. Prvo pitanje: ako budemo u NATO, da li će NATO krenuti u rat protiv Rusije? Veliko pitanje. Teško. Najverovatnije, ne. Sada nemamo ni Krim, ni deo Donbasa. I govorimo da treba da idemo u NATO. Niko nas neće ni uzeti u NATO, niko nas neće braniti u takvoj situaciji, kada država nema kontrolu nad celom svojom teritorijom", objasnio je general.

On je naglasio da Ukrajina ne može da pobedi u ratu bez učešća Severnoatlantske alijanse, ali, tvrdi on, ova organizacija neće učestvovati u borbama.

"Biće gore, ako mi, npr. dovedemo NATO na desnu obalu, za zatim nam kažu kao u Gruziji: 'Izvinite, mi se povlačimo'. Povlačiće se sve dok iza njih ne ostane Harkovska, Donjecka, Hersonska, Nikolajevska oblast", rekao je Vovk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 425 idi na stranu