Završena istraga, uskoro optužnica protiv Miroslava Aleksića

Više tužilaštvo u Beogradu završilo je istragu protiv reditelja i vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića.

Izvor: B92
Podeli
FOTO: Milena Arsenic / 011info.com
FOTO: Milena Arsenic / 011info.com

Pročitajte još:

Ispovesti drugih žrtvi Mike Aleksića: "Tražio mi je da ustanem i da se okrenem"

Tihomir Stanić o Mileni Radulović: "Tražiti od žrtve bilo kakvo objašnjenje - to je zločin!"

Svi dokazi su prikupljeni i u narednih nekoliko dana očekuje se odluka tužilaštva o podizanju optužnice.

Podsetimo, istraga protiv Miroslava Aleksića, koji je u pritvoru, vodila se zbog sumnje da je počinio 19 krivičnih dela, od kojih je osam silovanja i 11 krivičnih dela polnog uznemiravanja nad devet devojaka, među kojima su i glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić.

Advokat Jugoslav Tintor, koji zastupa dve mlade glumice, potvrdio je za Kurir da su u Više tužilaštvo u Beogradu stigli svi dokazi, uključujući i nalaze komisije veštaka neuropsihijatara i psihologa, koja je zaključila da su one trpele "psihičke patnje visokog intenziteta".

"Nalazi veštaka koji su stigli u tužilaštvo idu u prilog tome da su iskazi koje su oštećene dale verodostojni, odnosno da su one svedočile iskreno i istinito", objasnio je Tintor za Kurir.

Miroslav Mika Aleksić, podsetimo, uhapšen je 16. januara i od tada je u pritvoru. Prema nezvaničnim informacijama, on je do sada tri puta izvođen u Više tužilaštvo u Beogradu kako bi iznosio odbranu i svaki put je negirao navode koji ga terete.

Tokom istrage, osim osumnjičenog i žrtava, saslušani su i svedoci, naložena veštačenja. Svi dokazi su sada u rukama tužilaštva, koje ima mogućnost da podigne optužnicu ili odustane od gonjenja.

Ako optužnica bude podignuta, sledi njeno preispitivanje od suda, koji može da zatraži dopunu ili je potvrdi. Tek pošto optužnica bude potvrđena, zakazuje se suđenje, za koje se može očekivati da bude zatvoreno za javnost, s obzirom na vrstu krivičnog dela, ali o tome će se odlučivati tek pošto suđenje počne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 135 idi na stranu