Jovan Simić za B92.net o "Ronaldovoj" aukciji: Ako pobedi lažna ponuda, odgovara krivično; oglasio se Limundo

Jovan Simić, čija je humanitarna organizacija "Zajedno za život" ponudila na aukciju kapitensku traku Kristijana Ronalda, osvrnuo se na skandal koji je nastao.

Izvor: B92, A.K.

Sreda, 31.03.2021.

09:50

Jovan Simić za B92.net o
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Simić je pokrenuo akciju u nameri da pomogne porodici šestomesečnog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca, kojem je neophodno 2,5 miliona evra za lečenje spinalne mišićne atrofije.

Simić je pokrenuo akciju u nameri da pomogne porodici šestomesečnog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca, kojem je neophodno 2,5 miliona evra za lečenje spinalne mišićne atrofije.

Fondacija je u utorak objavila da je dežurni radnik na stadionu uzeo traku sa terena i da je odlučio da je donira, kako bi se pokrenula humanitarna aukcija.

Akcija je imala sjajan odaziv, međutim, posle nekoliko sati usledile su lažne ponude. Poslednja cifra koja je bila ponuđena na aukciji je od korisnika "Pavlasa" iznosila 1.280.000.170 (milijardu i 280 miliona dinara), odnosno oko 11 miliona evra.
Fondacija: Zajedno za život
"Skinuli su lažne ponude. Postoji samo obaveza onih koji kupe. Oni koji su licitirali lažno, ako pobedi na aukciji, može da odgovara krivično. Ako samo licitira, onda ništa", rekao je Simić za B92.net.

Nakon korekcija lažnih ponuda, trenutno najveća iznosi 6 miliona dinara (oko 50.000 evra). Aukcija traje do petka, 2. aprila u 9.39h.

Simić već desetak godina organizuje razne himanitarne akcije za pomoć deci.

Njegovi "Sportski bazari" su skupili na stotine hiljada evra prodajom dresova i druge sportske opreme naših popularnih sportista. A prošle godine, u jeku pandemije koronavirusa, osnovao je u svom rodnom kraju FK Miljakovac, čiji je glavni cilj upravo humanitarni rad.

Nadamo se da ovaj "incident" sa aukcijom za Ronaldovu traku neće poljuljati njegov entuzijazam jer su nam potrebni ljudi kao što je Jovan Simić.

Oglasili se i iz Limunda

Iz Limunda su za B92.net potvrdili da, kako kažu, da postoji mogućnost i da onaj ko pobedi na aukciji, a odbije da plati, može i krivično da odgovara.

"Aukcija je krenula odlično, ali je nažalost privukla i neozbiljne ponuđače koji svojim ponudama kvare ovu humanitarnu akciju. Sve ponude koje nisu ozbiljne uklanjamo i činimo sve što je u našoj moći da održimo regularnost aukcije", navode oni.

Ističu da su upravo iz tog razloga uveli dodatni korak prilikom kupovine.

"Da bismo sprečili ovakvo ponašanje pojedinaca, upravo smo uveli dodatni korak - verifikaciju potencijalnog kupca na ovoj aukciji. Nakon što potvrdimo da je regularan, ponuđač će moći da unese svoju ponudu", ističu.

Kako kažu, trenutni ponuđač, koji je licitirao oko 6.000.000 dinara, im se čini veoma ozbiljnim i zainteresovanim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: