Petković: Rašić je Trojanski konj Aljbina Kurtija

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je srpski opozicioni političar Nenad Rašić "Trojanski konj Aljbina Kurtija".

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC

Kako je rekao Petković, on nastoji da se zvanični Beograd istisne iz dijaloga s Prištinom i da se razgovori vode isključivo s poslušnim predstavnicima kosovskih Srba.

"Tome služe najnovije opasne Rašićeve izjave za prištinske medije da 'Kurti može da uspe samo u dijalogu sa lokalnim Srbima', ciljajući na sebe i Radu Trajković, koji su spremni da prodaju veru za večeru - pomognu Kurtiju da sruši dijalog, zaokruži nezavisnost lažne države i načini odlučujuće korake ka stvaranju takozvane 'velike Albanije'", naveo je Petković u saopštenju za javnost.

On je, međutim, istakao da je njihov problem taj što nemaju nikakav legitimitet i njihova podrška među Srbima na KiM je ravna nuli, i zato se razgovori mogu voditi jedino sa zvaničnim Beogradom, koji na Kosovu i Metohiji ima podršku 96 odsto Srba, što je jasno izraženo na prethodnim izborima kroz ubedljivu pobedu Srpske liste i srpskog jedinstva.

Petković je ocenio da razlog za pokušaj Kurtija, Rašića i Trajkovićeve da iz dijaloga istisnu Beograd leži u tome da su zvanični Beograd i predsednik Aleksandar Vučić teški pregovarači s kojima nema jednostranih dogovora na štetu Srba na KiM, već isključivo težnje za kompromisom i rešenjem.

"I zato će Srbi sa Kosova i Metohije uvek, koliko god puta to bilo potrebno, raznim rašićima poslati jasnu poruku jedinstva i stavljanja nacionalnih interesa na prvo mesto", zaključio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu