Stefanović podržava uvođenje obaveznog vojnog roka: "Korak napred za bezbednost naše zemlje"

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je u Skupštini da se zalaže za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.01.2021.

18:03

Stefanović podržava uvođenje obaveznog vojnog roka:
FOTO: Profimedia/BELGA PHOTO SRDJAN STEVANOVIC

"Podržavam tu ideju, odluka nije doneta, videćemo sve faktore. Mada iskreno mislim da će to biti i da bi to bio korak napred za bezbednost naše zemlje", rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje poslanika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića da li će biti uveden obavezan vojni rok ili su to, kako je rekao, samo prazne priče.

Stefanović je rekao da se radi o tome da se "odmrzne" ono što je "zamrznuto" 2011. godine po pitanju služenja vojnog roka, ali da to ne znači da će naša zemlja odustati od profesionalne vojske i da će biti manje profesionalnih vojnika.

"To bi bile četiri generacije sa oko 2.500 ljudi po generaciji, dakle oko 10.000 vojnika godišnje", naveo je Stefanović.

Kaže da ta tema mora da se sagleda iz mnogo uglova, finansijskih i po pitanju potreba vojske i odbrane zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: