Demolirana radio-stanica zbog "glasne muzike"

Besna rulja demolirala je lokalnu radio stanicu u severnom Avganistanu prošle nedelje.

Izvor: B92

Utorak, 19.01.2021.

12:04

Demolirana radio-stanica zbog

Napad na stanicu desio se nakon što je lokalni imam podsticao nasilnike, tvrdeći da glasna muzika koju pušta radio-stanica "smeta njegovim molitvama", preneo je AP.

Međunarodna asocijacija novinara (IFJ) je osudila napad koji se dogodio prošlog petka u gradu Kunduz, glavnom gradu provincije Kunduz, citirajući Mohsen Ahmada, direktora oštećenog Zohra radija.

"Rulja nam je uništila tehničku opremu, zbog čega smo morali da prekinemo emitovanje na nekoliko časova", rekao je on i dodao da niko nije povređen u napadu.

Sigurnost novinara u Avganistanu mora da bude glavni priritet avganistanske vlade, ocenio je IFJ, čije je sedište u Briselu.

Asocijacija nezavisnih avganistanskih novinara je otkrila da je ista rulja pokušala da napadne druge dve obližnje radio-stanice, ali ih je policija zaustavila jer je stigla na vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: