Ministar prosvete: Videćemo kakav će biti stepen zaražavanja; Mala matura izvesna

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da u sredu počinje vakcinacija prosvetnih radnika i pozvao ih da se prijave za vakcinaciju.

Izvor: B92, prva
Podeli
Printskrin/ Tv Prva
Printskrin/ Tv Prva

Ružić će se takođe vakcinisati sutra.

Ministar prosvete je za Tv Prva rekao da su svi zaposleni u prosveti, kao i đaci doprineli tome da škole ne budu mesto zaraze i da sistem školovanja funkcioniše.

Ipak, kako je rekao, zbog zaražavanja nastavnog i vannastavnog osoblja van školskih sredina došlo je do odluke pomeranja raspusta, kao i prelaskana onlajn nastavu.

"To je bilo u okviru mera koje je Krizni štab doneo, a svaka ta odluka donosi se na preporuku struke", naveo je Ružić.

Ministar je rekao da interesovanje jeste veliko, ali je još jednom pozvao prosvetne radnike da se prijave za vakcinaciju preko portala e-uprava.

On je rekao da je vakcinacija važan korak u borbi protiv koronavirusa i posebno istakao važnost vakcinacije starijih građana.

Ministar prosvete kaže i da je rano govoriti o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u školama, budući da je polugodište počelo juče.

"Tek juče je počela škola, neki su, posebno srednjoškolci, bili na zimovanjima. Čekamo da vidimo koliki će sada biti stepen zaražavanja, ali podsećam da su te brojke bile minimalne i u prethodno periodu", rekao je Ružić.

Mala matura

Ministar je rekao da će završnog ispita, odnosno male mature sigurno biti.

"Male mature će biti, to je izvesno. Videćemo da li postoji prostor da se iznijansira organizovanje male mature samo a ovu godinu, s obzirm na situaciju i način pojađanja nastave", rekao je ministar Ružić.

Kako je podsetio, đaci će polagati testove iz srpskog i matematike, kao i kombinovani test iz hemije, fizike, biologije, istorije i geografije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 231 idi na stranu