Znakovi života posle eksplozije u rudniku zlata

Spasilačke ekipe otkrile su znakove života iz rudnika zlata na istoku Kine u kom su 22 rudara već sedam dana blokirana nakon eksplozije.

Izvor: B92

Nedelja, 17.01.2021.

15:47

Znakovi života posle eksplozije u rudniku zlata
Foto-ilustracija: EPA-EFE/YESHIEL PANCHIA

Eksplozija se dogodila 10. januara na lokaciji Kuiksija u pokrajni Šandong. Eksplozija je urušila ulaz u okno i uništila komunikacijske veze, zbog čega je izgubljen kontakt sa rudarima, prenosi Index.hr.

Spasioci su u nedelju čuli "udarce", pa sada planiraju spustiti hranu i telefonske linije.

Dve osobe koje su odgovorne za upravljanje rudnikom, otpuštene su nakon eksplozije

Rudarske nesreće u Kini su česte zbog smanjenih mera sigurnosti i propisa o zaštiti na radu. U decembru su 23 rudara poginula u rudniku uglja u Čongkuingu na jugozapadu.

Kina je prvi svetski proizvođač zlata, a njen udeo u 2019. u svetskoj zlatnoj rudači izvučenoj na površinu iznosio 11 posto, prema podacima Svetskog veća za zlato.

Kina je imala 2016. godine više od 3000 rudnika zlata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: