FBi otkrio pouzdane informacije - Iran je

Američke bezbednosne agencije su saopštile šda poseduju veoma pouzdane informacije koje ukazuju da je Iran odgovoran za izradu veb sajta "Neprijateji naroda".

Izvor: B92

Četvrtak, 24.12.2020.

07:00

FBi otkrio pouzdane informacije - Iran je
eremey90/depositphotos/Ilustracija

Na toj stranici su objavljene pretnje smrću američkim izbornim zvaničnicima.

FBI i CISA - Agencija za sajber i infrastrukturnu bezbednost pri ministarstvu unutrašnjih poslova SAD, izdali su zajedničko saopštenje u kojem tvrde da je su objave na sajtu "Neprijatelji naroda" koji se pojavio nakon predsedničkih izbora, usmerene da umanje poverenje javnosti u izborni proces u Americi, preneo je Rojters.

Na tom sajtu se, između ostalog, američki zvaničnici zaduženi za izborni proces optužuju za izdaju.

Na meti kreatora sajta našli su se, između ostalih i direktor FBI Kristofer Krebs i bivši direktor CISA kojeg je otpustio predsednik Tramp nakon što je javno potvrdio da je Džo Bajden pobedio na predsedničkim izborima.

Iako se nakon istraživanja otkrilo da se jedan od servera neprijateljskog sajta nalazi u Rusiji, stručnjaci ukazuju da takva veza ne dokazuje da je ruska vlada na bilo koji način povezana sa tim sajtom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: