Tramp stavio veto na vojni budžet

Američki predsednik Donald Tramp uložio je danas veto na predlog zakona o vojnom budžetu koji treba da iznosi 740 milijardi dolara.

Izvor: B92

Sreda, 23.12.2020.

22:35

Tramp stavio veto na vojni budžet
EPA-EFE/ SHAWN THEW

"Na žalost, u ovaj predlog zakona o vojnom budžetu nisu uključene značajne bezbednosne mere, uključujući izdvajanja za naše vojne veterane i našu vojnu istoriju i u kontradikciji je sa naporima moje administracije da se prvo Amerika stavi u fokus sistema nacionalne bezbednosti i naših aktivnosti u inostranstvu. Ovo je poklon Rusiji i Kini", napisao je Tramp u poruci američkim kongresmenima ne navodeći pojedinosti, prenosi CNBC.

Kongres mora ponovo da glasa da bi oborio Trampov veto.

Zakonodavci u Predstavničkom domu su na odmoru do ponedeljka, a lider senatske većine republikanac Mič Mekonel najavio je da će senatori glasati idućeg utorka kako bi oborili veto predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: