Zvanično: Dritan

Lider URA Dritan Abazović zvanično je kandidat za potpredsednika Vlade Crne Gore.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2020.

12:44

Zvanično: Dritan
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić predstavio je i sastav svog kabineta.

Za kandidata za ministra unutrašnjih poslova u novoj vladi je predložio advokata Sergeja Sekulovića, dok je za ministarku odbrane Krivokapić predložio Oliveru Injac.

Za ministra spoljnih poslova mandatar je predložio Đorđa Radulovića, za ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, ministra prosvete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić, a za ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović.

Za ministra ekonomskog razvoja predložen je Jakov Milatović, ministra kapitalnih investicija Mladen Bojanić, za ministra javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, ministra ekologije Ratko Mitrović.

Za ministra poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede predložen je Aleksandar Stijović, a za ministra pravde i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

Krivokapić je na konferenciji za novinare rekao da je ova vlada zasigurno ekspertska i okrenuta prema svim građanima Crne Gore.

"Ova vlada je vrlo kompetentna, polovina vlade su doktori nauka", kazao je Krivokapić.

Sednica Skupštine, na kojoj će Krivokapić predstaviti program i personalni sastav vlade, biće održana 2. decembra.

Krivokapić: Važno da vlada počne da radi, cilj je rezultat

Mandatar Zdravko Krivokapić predstavio je danas najavio da će u ponedeljak, tri dana uoči sednice, parlamentu dostaviti ekspoze.

Krivokapić je na konferenciji za novinare rekao da je predložena vlada ekspertska i primetio da je najviše kritikovana pre nego što je uopšte i startovala.

Zamerio je medijima to što se, kako je kazao, više bave imenima kandidata, nego vizijom budućnosti Crne Gore.

"Pozivam sve da nam pomognete da zajednički dođemo do najboljeg rešenja. Ovo je pitanje svih nas. Zatičemo vrlo negativno stanje", rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare.

Ako nova vlada za četiri godine ostvari bar 50 odsto onog što je zamišljeo uspećemo da kvalitet života građana bude drugačiji.

Ne želi, kaže, da ima vladu prijatelja, kumova i rodbine.

Prijateljima smatra one sa kojima, kaže, pojede "džak soli".

Najvažnije je da vlada krene da radi.

"Samo smo izgubili vremenski period i dali snagu onima koji su sada na vlasti. Ne postoji nijedno ime na kugli zemaljsko koje može da bude prihvaćeno od svih. Možda sam nemušt politički, ali nisam spreman da prihvatam ucene", naveo je Krivokapić.

Rekao je da vlada želi da istinski sprovode reforme.

"Naša vizija je boljitak i prosperitet svakog građanina Crne Gore. Nikog u Crnoj Gori nećemo da delimo. Sve podele predstavljaju meru vladavine prethodne vlasti po principu zavadi pa vladaj", rekao je Krivokapić i dodao da vlada ima samo jedan orijentir - a to je, kazao je, rezultat.

Komentarišući da je najavaljivano da će u vladi biti političari, a da se onda odlučio za ekspertsku vladu, Krivokapić tvrdi da se toga ne seća.

Upitan o odnosima sa Demokratskim frontom, kaže da želi dobru saradnju sa svima pa i sa tim savezom.

"Mislim da će se to popraviti. Intenzivno ćemo sarađivati sa svim šefovima poslaničkih klubova. Ovo je naš zajednički projekat. Zakoni koji se budu predlagali treba da budu najbolji za građane. Ako smo na istom cilju zašto bi neko pravio problem. Dajte da zaboravimo šta je bilo i okrenemo se budućnosti", pozvao je Krivokapić.

"Pregovarač CG sa EU biće određen 15.decembra"

Zdravko Krivokapić je najavio danas da će glavni pregovarač Crne Gore sa EU biti određen 15. decembra.

Krivokapić je rekao da nisu tačni navodi medija da je civilni aktivista Jovana Marović kandidat za glavnog pregovarača Crne Gore sa EU.

"U ovom trenutku ona sigurno nije kandidat za glavnog pregovarača", rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio članove nove vlade.

Razgovarao je sa Jovanom Marović, potvrdio je Krivokapić i najavio da će glavni pregovarač sa EU biti određen 15. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: