Virus u manastiru Blagoveštenje Rudničko kod Kragujevca: Preminula mati Ksenija

Covid 19 ušao je i u manastir Blagoveštenje Rudničko kod Kragujevca čija je monahinja mati Ksenija (71) preminula od ovog virusa.

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2020.

12:29

Virus u manastiru Blagoveštenje Rudničko kod Kragujevca: Preminula mati Ksenija
Eillen_1981/depositphotos

Zaražene su još tri monahinje, kao i jedan jeromonah koji su trenutno u izolaciji u manastiru zbog čega je posetiocima zabranjen ulaz, piše Blic.

Sahrana mati Ksenije održaće se danas na manastirskom groblju, potvrdio je za "Blic" Rajko Stefanović, sekretar Šumadijske eparhije.

"Mati Ksenija je imala nekoliko teških bolesti. Pre nekoliko dana dobila je visoku temperaturu i otišla je u kragujevačku bolnicu. Nažalost, ubrzo je preminula i danas je sahrana", kaže za "Blic" Stefanović.

Kako ističe, ceo manastir je testiran na Covid 19.

"Zaražene su tri monahinje i jeromonah. Njima je prepisana terapija i oni su u izolaciji u manastiru. Ostali normalno žive i rade u manastiru. Inače, manastir je zbog pojave kovida 19 zatvore za posetioce", objašnjava Stefanović za "Blic"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: