"Odluka Sudana je nož u leđa Palestincima"

Visoki zvaničnik Palestinske oslobodilačke organizacije Vasel Abu Jusef nazvao je večeras odluku Sudana "novim zabadanjem noža u leđa" Palestincima.

Izvor: B92

Petak, 23.10.2020.

20:06

Ilulstracija: Depositphotos/ frizio

Sudan je odlučio da preduzme korake ka normalizaciji odnosa sa Izraelom.

Jusef, koji je član izvršnog odbora PLO, organizacije koja se bori za nezavisnu palestinsku državu, rekao je da pridruživanje Sudana drugim zemljama koje su normalizovale odnose sa Izraelom predstavlja i izdaju "pravednog palestinskog cilja".

Obraćujući se u Ramali, palestinskom gradu u središtu Zapadne obale, Abu Jusef je poručio da odluka Sudana da sledi korake Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina "neće poljuljati veru Palestinaca u njihovu stvar i u nastavak njihove borbe", prenosi Rojters.

Portparol Hamasa, tradicionalnog saveznika Sudana, Favzi Barhum rekao je u Gazi za Rojters da potez Sudana predstavlja korak u pogrešnom pravcu.

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je ranije danas da je Sudan postigao sporazum o normalizaciji diplomatskih odnosa sa Izraelom.

Sudan je treća arapska zemlja koja će normalizovati odnose sa Izraelom, nakon Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina, koji su sporazum sa tom zemljom potpisali u Vašingtonu 15. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: